Kim Njumen

PROFESOR MORIJARTI: URBERVILSKI PAS

PROFESOR-MORIJARTI
Zamislite izopačene zle blizance Holmsa i Votsona i dobićete opasni dvojac koji čine profesor Džejms Morijarti – podmukao, žestoko inteligentan, nepredvidiv i hladan kao zmija – i pukovnik Sebastijan „Razbijač“ Moran – nasilan, politički nekorektan, razvratan. Oni zajedno upravljaju londonskim kriminalom i drže u džepu kako policiju, tako i druge zločince, dok istražuju misterije – isključivo zarad sopstvene koristi. Spektakularna, urnebesna knjiga Kima Njumena, „anti-Holms“ nezaobilazan za svakog poklonika literature o Šerloku.
..................................................
Ijan Mekdonald

DANI U KIBERABADU

DANI-U-KIBERABADU

 

DANI U KIBERABADU donose trijumfalni povratak u Indiju 2047, kao novu, veliku supersilu sa jednom i po milijardom ljudi u doba veštačke inteligencije, suše izazvane klimatskim promenama, ratova za vodu, čudnih novih polova, genetski usavršene dece koja stare upola sporije od ostatka čovečanstva, i populacije u kojoj ima više muškaraca nego žena, u odnosu četiri prema jedan. Sama Indija se podelila na desetak država od Kerale pa do izvorišta Ganga na Himalajima.
Knjiga DANI U KIBERABADU je zbirka od osam priča, među kojima je jedna nominovana za nagradu Hugo, i još jedna koja je tu nagradu osvojila, a tu je i za zbirku posebno napisana novela. I poput svega ostalog što Mekdonald piše, svakako će ove godine biti među knjigama o kojima se najviše priča.

 

(Za objavljivanje: 2011.)
..................................................
Ijan Mekdonald

ARES EKSPRES

ares-ekspres

 

U Bespuću na Marsu nalaze se lokomotive na fuzioni pogon koje čine cirkulacioni sistem planete, kao i veštačka inteligencija koja preoblikuje stvarnost milijardama puta u sekundi. A budućnost celog Marsa nekako zavisi od jedne žene, Slasti Oktave Slavno-Medene Asiim 12-te...
Uzbudljiv povratak u univerzum BESPUĆA, nalik na latinoamerički magični realizam na steroidima: knjiga koja se ne ispušta iz ruku i iznova zadivljuje maštovitošću, širinom i erudicijom.

 

(Za objavljivanje: 2011.)
..................................................
Design By www.OrbMarketing.com