Od 01.06.2015 distribuciju svih knjiga izdavaca Paladin vrsi distributerska kuca Makart.
Pored Paladinovog sajta svi naslovi izdavaca Paladin mogu se naci i na sajtu ON-LINE knjizare Makart www.makart.rs .
Dostava svih kupljenih knjiga, bilo preko sajta Paladin ili ON-LINE knjizare Makart je BESPLATNA
 
U punoj Galeriji savremene umetnosti u Pančevu održana je u 19 h promocija dvotomne antologije domaćih kratkih priča o vampirima - U ZNAKU VAMPIRICE (Ženske priče o krvopijama) i U ZNAKU VAMPIRA (Muške priče o krvopijama), Organizator promocije je bio Kulturni centar Pančeva i mlada i poletna ekipa na čelu sa direktorom centra Nemanjom Rotarom. Pančevcima su ove dve najnovije PALADINOVE knjige predstavili priređivač Goran Skrobonja, kao i prisutni autori: Mirjana Marinšek Nikolić, Ilija Bakić, Darko Tuševljaković, Vule Žurić i Boban Knežević.
Interesantno je da je ova promocija bila praktično prvo književno veče organizovano u ovom prostoru, koji će očito zaživeti i među Pančevcima ubuduće važiti kao centralno mesto književnih dešavanja, pogotovo s obzirom na to da je već za 11. decembar 2012. zakazana velika i centralna promocija knjige SIVI VUK - Bekstvo Adolfa Hitlera (izdavača ADMIRAL BOOKS iz Beograda) koju je preveo Goran Skrobonja, uz učešće pisca Džerarda Vilijamsa i vojnopolitičkog komentatora Miroslava Lazanskog.
PALADIN se ovde od srca zahvaljuje Kulturnom centru Pančeva i sigurni smo da ćemo i ubuduće naša najzanimljivija izdanja predstavljati u Galeriji savremene umetnosti.
 
alt
-----------------------------------------------------------

Dana 10. juna 2010. održana je prva u seriji promocija žanrovskih sadržaja u organizaciji sajta Art-Anima i Guerilla Puba u Makedonskoj 28 (u pasažu). Na izuzetno posećenoj promociji predstavljena su izdanja Paladina, prevashodno antologije domaće proze Beli šum i Istinite laži, a tridesetak prisutnih bilo je u prilici da po povlašćenim cenama nabavi Paladinova izdanja.


Promocija-Paladina-11.-jun


Serija promocija se nastavlja, tako da će se one održavati svakog četvrtka u 20:00 u Guerilla Pubu, i u sledećem terminu, 17. juna biće priređene projekcije srpskog fantastičnog filma u izboru Jovana Ristića. Na svim ovim promocijama moći će i dalje da se nabave Paladinova izdanja po nižim, izdavačkim cenama i to:

Džejms Herbert: Pacovi - 300,00
Maks Bruks: Priručnik za odbranu i zaštitu od zombija - 400,00
Svetski rat Z - 500,00
Beli sum - 500,00
Istinite laži - 500,00
Ijan Mekdonald: Bespuće - 600,00
Ijan Mekdonald: Brazil - 600,00
Goran Skrobonja: Šilom u čelo - 500,00


Do kraja juna očekuje se da se iz štampe pojavi roman Povratak u SSAD Judžina Berna i Kima Njumena, koji će na promocijama Art-Anime i Guerilla Puba takođe moći da se kupi po ceni nižoj od maloprodajne.

-----------------------------------------------------------

U subotu, 24. aprila, u Zagrebu je na tradicionalnom simpozijumu naučne fantastikje SFERAKON-u 2010, počasni gost Ijan Mekdonald (Ian McDonald) održao pred zainteresovanim učesnicima književnu radionicu sa temom WORLD-BUILDING. Uvodnu reč dao je Goran Skrobonja. U ovom klipu možete videti snimljenih prvih dvadeset pet minuta ovog događaja.

-----------------------------------------------------------

Do kraja marta 2010. iz štampe će izaći remek-delo Ijana Mekdonalda Brazil, roman nominovan za mnoge književne nagrade i finalista izbora za najuglednija odličja u domenu naučne fantastike, nagrade Hjugo i Nebula. Ovde objavljujemo odlomak iz ovog očaravajućeg romana o egzotičnom svetu gde se susreću fudbal, rijaliti televizija, Amazon iz kolonijalnih vremena kraljevske Portugalije, motivi iz Apokalipse danas i beskrajne mogućnosti koje nam predočava savremena kvantna teorija o postojanju multiverzuma.

-----------------------------------------------------------

Sa zadovoljstvom obaveštavamo čitaoce i poklonike dela Ijana Mekdonalda da je njegova prošlogodišnja zborka Dani u Kiberabadu (koja je u izdavačkom planu Paladina) nominovana za nagradu Philip K. Dick Award u kategoriji najbolje originalne knjige u broširanom povezu za 2009.. 

Isto tako, originalna novela iz te zborke, "Višnu u Cirkusu mačaka", nalazi se u užem izboru za nagradu BSFA short fiction award. A ilustracija Stefana Marinijerea za roman Bespuće koja se nalazi i na naslovnoj strani Paladinovog izdanja nalazi se u užem izboru za istu nagradu u kategoriji ilustracija.

Držimo pesnice!
-----------------------------------------------------------
Design By www.OrbMarketing.com