Rik Hautala

MALA BRAĆA

MALA-BRACA

 

Prošlo je pet godina otkad je Kip Hauard video kako mu majka umire u užasnim mukama usred kovitlaca „malih smeđih stvorenja.“ Pet godina košmara i straha od mraka. Pet godina borbe da se izbori s onim što je sigurno bio samo plod njegove mašte...


Ali untsigahank – „mala braća“ na jeziku Mikmak Indijanaca – nisu proizvod mašte. Grozna šumska bića koja se svakih pet godina hrane ljudskim mesom, mala braća se spremaju da ponovo izađu iz podzemlja na površinu. I ovaj put, dečak koji je prisustvovao njihovoj prethodnoj gozbi neće imati kuda da pobegne.


ISBN 978-86-87701-21-2

Broš, 392 str., 20 x 13 cm, latinica


ODAVNO NISAM PROČITAO BOLJI HOROR ROMAN! – Stiven King


PROZA RIKA HAUTALE BLISTA ZAHVALJUJUĆI PREDANOSTI I NENADMAŠNOM SPISATELJSKOM UMEĆU. – Piter Straub.

 

O PISCU: Rik Hautala je rođen 1949. godine i objavio više od trideset knjiga horor proze, a priče su mu se pojavljivale u američkim i međunarodnim antologijama i časopisima. Roman Mala braća je njegovo najpopularnije delo, najzaslužnije za to što je Hautala 2012. godine dobio od Udruženja horor pisaca (HWA) nagradu Brem Stoker za životno delo.

Diplomirao je na Univerzitetu države Mejn u gradu Oronu i magistrirao na engleskoj književnosti. Živi u južnom Mejnu sa spisateljicom Holi Njuštajn. Često ga pominju kao „drugog pisca horora iz Mejna“ (pored, naravno, Stivena Kinga).

Design By www.OrbMarketing.com