Kim Njumen

ČOVEK IZ DIOGENOVOG KLUBA

Covek-iz-Diogenovog-kluba

 

 

IZ ŠTAMPE JE IZAŠLA KNJIGA KIMA NJUMENA "ČOVEK IZ DIOGENOVOG KLUBA"!


EGIPATSKE KLETVE, RITUALNA UBISTVA, TELEPATE KOJE MENJAJU STVARNOST, MEGALOMANIJACI I KONTROLA LJUDSKOG UMA – LONDON JE U OPASNOSTI KOJU MOŽE OTKLONITI SAMO JEDAN ČOVEK... ČOVEK IZ DIOGENOVOG KLUBA.


U rukama Kima Njumena, Diogenov klub – koji smo prvi put susreli u pričama Artura Konana Dojla o Šerloku Holmsu – postao je paravan za tajnu organizaciju posvećenu zaštiti Engleske od pretnji isuviše bizarnih da bi javnost bila o njima obaveštena.
Ričard Džeperson je najbolji agent organizacije tokom šezdesetih i sedamdesetih godina dvadesetog veka. Oblači se i ponaša u stilu glam-roka – što nailazi na veliko neoodobravanje nekih tradicionalnijih članova kluba.


Ričard ne pamti rano detinjstvo. Poreklo njegove saradnice Vanese podjednako je tajanstveno. On je bio mladić, a ona tek tinejdžerka kada joj je spasao život, i poput njega, ni ona ne može da se seti svoje prošlosti. Dvosmislena veza između Džepersona i Vanese – koja podseća na nagoveštaje seksualnosti u odnosu Stida i Eme Pil iz kultne TV serije Osvetnici – neumoljivo pokreće najbolje među ovim pričama.


Premda Kim Njumen očigledno zabavlja i sebe i čitaoce brojnim referencama na britansku pop kulturu i mudrim književnim trikovima, nikada se ne prepušta parodiji. Umesto toga, on stvara raskošne pastiše u kojima je opasnost uvek neumitna, a uzbuđenja uvek stvarna.

Design By www.OrbMarketing.com